Császármorzsa
Egy ráérősebb reggelen nagyon jó választás lehet ez a finom, zab alapú császármorzsa. :)
Egy adag a középső képen lévőnek felel meg, kb. 200-220 g. A receptben lévő hozzávalókból 3-4 adag jön ki, ha kevesebbet szeretnél, akkor felezd meg az összetevőket.
Hozzávalók:
- 1,5 bögre zabliszt (bolti vagy darált zabpehely-a képen az 1. képen szemléltetem, turmixgépben daráltam össze) vagy teljes kiőrlésű tönkölybúza/rozsliszt
- 1,5 bögre apró szemű zabpehely
- 1 bögre tej (zsírszegény, lehet a tehéntej valamelyik alternatívája pl. kókusztej)
- 1 bögre víz
- 2 csipet só
- 2 db tojás
- 4-5 ek. eritrit vagy amilyen édesítőt használsz...
- + ha szereted tehetsz hozzá egy kis fahéjat is
Elkészítés:
Az összetevőket összekeverjük, majd kevés kókuszzsíron (kb 3 ek.) közepes/ alacsony lángon kisütjük. Sütés közben pár percenként megkavarjuk, kisebb darabokat szaggatunk belőle, a végén picit megpirítjuk és még apróbb darabokra választjuk szét.
Házi, cukormentes lekvárral fogyasszuk.
A receptötletet INNEN vettem.