Kókuszgolyó
2016. május 14. írta: MotivÁlom

Kókuszgolyó

Kókuszgolyszik:

  Ez a recept majdnem olyan finom, mint Séf bácsi csokis golyszijai...golyszos.jpg

  Nos, a házi kókusztejből rám maradt 100 g kókuszreszelék, így elkészítettem ezt a gyors, finom és egyszerű receptet. Ebből szép mennyiség jön ki, egy bajom volt vele, hogy hamar elfogyott és nem tudtam lefényképezni, de ha legközelebb csinálok, akkor türelmesebb leszek és pótlom a hiányosságom! (De hidd el, ugyanúgy néz ki, mint bármely más kókuszgolyó. Aki tudja magáról, hogy nehezen áll ellent és egyedül van a lakásban, az fél adagot csináljon.)

  Azért sok szénhidrátot tartalmaz, úgyhogy inkább a délelőtti órákban, tízóraiként fogyaszd. Ha feldobod fehérjével vagy túróval, akkor délután is mehet belőle 4-5 normál méretű golyó.  A fehérjés változat edzés után nagyon jó kiegészítője az étkezésednek és egy gyors pótlása a felhasznált energiáknak.

 

Hozzávalók:

  • 100 g kókuszreszelék
  • 100 g apró szemű zabpehely (vagy én így csináltam: 50 g zabpehely/50 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt)
  • 2 ek. natúr zsírszegény kakaópor
  • 5 ek. eritrit (ha valaki nagyon édesen szereti, mehet bele több is)
  • 1 ek. rumaroma
  • + kókuszreszelék a forgatáshoz (ez száraz legyen, ne a kókusztejből megmaradtat használd fel hozzá) illetve, ha a belsejébe szeretnél tenni: mogyoró, mandula, meggy...
  • ++ ha szeretnéd megdobni a fehérjeértékét, akkor tegyél bele 1 vagy 2 mérőkanálnyi (30-60 g) fehérjét, lehetőleg csoki alapút (én sciteces csokis-mogyorósat használtam), DE! akkor arra figyelj, hogy mivel a fehérje alapból édes, így nem kell, vagy max 1 ek. eritritet adj még hozzá.
    Ha nem használsz fehérjét, de szeretnéd kicsit feltúrbózni, akkor adhatsz hozzá kb. 100-150 g villával áttört zsírszegény túrót, de akkor még szerintem tehetsz bele pluszban 1-2 ek. édesítőt (eritritet).

 

Elkészítés:

 Tedd a zabpelyhet egy tálkába és öntsd fel pont annyi vízzel, hogy ellepje. Majd tedd be 0,5-1 percre a mikróba, hogy gyorsabban megpuhuljon és megszívja magát. Nem jó, ha vizes marad, mert akkor nem áll úgy össze a végére.

Aztán tedd bele a többi hozzávalót is, keverd össze, ha szükséges adj hozzá folyadékot vagy, ha túl híg, akkor még zabpelyhet. Ha van hozzá türelmed, akkor tedd be a hűtőbe 1 órára (addig lenyomhatsz egy edzést! ;)).

Vizes kézzel formálj belőle golyókat és hempergesd meg a kókuszreszelékben, illetve a fent felsorolt finomságokkal is megtöltheted, jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivalom.blog.hu/api/trackback/id/tr618714140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása