Jelen esetben meggyes fagyi.
Ebből tízóraira/uzsonnára is ehetsz 1-2 gombóccal (1 gombóc kb. 40 g).
Hozzávalók:
- 300 g zsírszegény túró (de el lehet készíteni zsírszegény natúr joghurtból/görög joghurtból is)
- 300 g magozott meggy (vagy amilyen gyümölcsöd van otthon pl. barack, eper, cseresznye...)
- 3-4 ek. eritrit (ízlés és aszerint, milyen érett/édes a gyümölcs, amiből készíted)
Elkészítés:
Mosd meg és magozd ki a meggyet, majd keverd össze a túróval és az eritrittel. Tedd egy turmixgépbe vagy botmixerrel turmixold alaposan össze és öntsd egy fagyis tálkába vagy valamilyen fagyálló edénybe.
Mehet is be a fagyasztóba, DE! ahhoz, hogy jó krémes állagú fagyit kapj, fél óránként (3x) át kell kicsit turmixolni (ha joghurtból csinálod, akkor ez elhagyható). Utána még tedd vissza egy kis időre kb. 2 óra és már fogyaszthatod is!
Ha több időre teszed be pl. egy éjszakára, akkor mielőtt enni szeretnél belőle, vedd ki (kb. 20-30 perccel előbb) a mélyhűtőből, hogy egy kicsit felengedjen és tudd kanalazni.
A receptötlet INNEN van.