Ál tortilla
2016. május 18. írta: MotivÁlom

Ál tortilla

Tojásos tortilla


tortilloo.jpg  Ma kipróbáltam EZT a receptet, ebédre vacsira, bármikor lehet fogyasztani. Lehet akár édesen vagy sósan, plusz bármivel megtöltheted. Ez a mennyiség  egy adagnak felel meg.

 

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 1 ek. teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt/zabpehely (nagyon diétázóknak elhagyható a receptből vagy fehérjeporra cserélhető és akkor édes lesz)
  • fűszerek: só, bors vagy ha édesen szeretnéd 1 ek. eritrit/ fehérjepor 
  • + kb. 1 tk. kókuszzsír/olaj a sütéshez
  • ++töltelék: sonka, mozarella, zöldségek, kefíres/joghurtos öntettel (2 ek. kefír, 1 ek. olívaolaj, 1 tk. balzsamecet, só, bors)
    vagy ha édes: fahéjas eritrit, eritrites-kakaós natúr zsírszegény joghurt (1ek. eritrit, 1 tk. zsírszegény cukrozatlan kakaópor, 2 ek. joghurt), joghurt+gyümölcsök (ha gyümölcsöset csinálsz, akkor uzsonnáig fogyaszd!), túrókrémes (3 ek. zsírszegény túró, 1 ek. joghurt, 1 ek. eritrit +fahéj/kakaópor/gyümölcs/magvak...)

 

Elkészítés:

  A tojásokat villával felvered egy tálkában, majd csomómentesre kevered a liszttel és jöhetnek a fűszerek.

Konkrétan úgy kell kisütni, mint az omlettet vagy palacsintát: felhevítesz egy kevés, kb. csapott teáskanálnyi kókuszzsírt/olajat, majd ALACSONY lángra állítod és beleöntöd a masszát. Vársz-vársz, hogy megsüljön... nem bökögeted, mert elszakadhat, ha kicsit megmozgatod a serpenyőt és megmozdul vele együtt a torillád is, na akkor próbáld meg megfordítani. A másik oldalának már nem kell sok idő, míg megsül.

  Még meleg állapotban tudod tekergetni, úgyhogy töltsd meg valamilyen töltelékkel, tekerd fel, vagy hajtsd csak ketté (ha sok tölteléket teszel bele nem fogod tudni feltekerni) és már eheted is!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivalom.blog.hu/api/trackback/id/tr398720412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása