Overnight zabkása/ Kollath reggeli
2016. március 13. írta: MotivÁlom

Overnight zabkása/ Kollath reggeli

A nyers zab.

 A másik verzió nálam az overnight zabkása vagy a Kollath reggeli (mondjuk amit én szoktam csinálni az nem tisztán Kollath reggeli). Ez egy "nyers" változat és nagyon egészséges. Előző este kell elkészíteni, (Általában amúgy is előző este készítem össze a másnapi kajáimat, hogy reggel már ne kelljen ezzel is foglalkozni.) egy éjszakán át hagyjuk állni, mert erjedés közben vegyi átalakulás megy végbe a beáztatott anyagban... így magasabb lesz a tápértéke.

Hozzávalók:overnightoatmeal2.jpg

  • 30-40 g zab-, búza- vagy rozspehely
  • 2 dl víz
  • 1-2 ek. szezám- és/vagy lenmagpehely
  • 15 g mazsola vagy más aszalt gyümölcs 
  • alma vagy más idénygyümölcs
  • 2 ek. mák
  • 1 tk. méz
  • 1 ek. dióféle
  • 1 tk. citromlé

Elkészítés: 

 Este 1 dl vízben 30-40 g zab-, búza- vagy rozspehelyhet és a szezám-, lenmagpelyhet éjjelre beáztatjuk. Egy másik tálkában, ugyanúgy, 1 dl vízbe 15 g mazsolát vagy más aszalt gyümölcsöt áztatunk. Reggel összeöntjük a kettőt és ízesítjük 1 reszelt vagy apróra vágott almával, a mákkal, mézzel, dióval, citromlével.

Leegyszerűsített verzió:

 Én úgy csinálom, hogy a zabpelyhet, lenmagot és 1-2 ek. tönkölybúzakorpát összekeverem és hozzáöntök annyi vizet, hogy ellepje. Mazsolát is áztatok be és reggel összekeverem a kettőt, van egy különlegesebb íze, de nekem nagyon ízlik. Reggel teszek hozzá almát vagy banánt és egy kis fahéjat. Kész.

+ Overnight zabkása tipp: ha szereted joghurtba vagy kefírbe is beáztathatod a zabpelyhed. Tedd a hűtőbe éjszakára, reggelre jól megszívja magát a zab. Ízesítheted gyümölcsökkel, magvakkal, fahéjjal stb.

 ITT tudsz még többet olvasni a Kollath reggeli előnyeiről.

A bejegyzés trackback címe:

https://motivalom.blog.hu/api/trackback/id/tr508216462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása