Gyümölcsös fagyi
2016. június 29. írta: MotivÁlom

Gyümölcsös fagyi

Jelen esetben meggyes fagyi.kesz_a_fagyi.jpg

  Ebből tízóraira/uzsonnára is ehetsz 1-2 gombóccal (1 gombóc kb. 40 g).

 

Hozzávalók:

  • 300 g zsírszegény túró (de el lehet készíteni zsírszegény natúr joghurtból/görög joghurtból is)
  • 300 g magozott meggy (vagy amilyen gyümölcsöd van otthon pl. barack, eper, cseresznye...)  
  • 3-4 ek. eritrit (ízlés és aszerint, milyen érett/édes a gyümölcs, amiből készíted)

 

Elkészítés:

 Mosd meg és magozd ki a meggyet, majd keverd össze a túróval és az eritrittel. Tedd egy turmixgépbe vagy botmixerrel turmixold alaposan össze és öntsd egy fagyis tálkába vagy valamilyen fagyálló edénybe.

 Mehet is be a fagyasztóba, DE! ahhoz, hogy jó krémes állagú fagyit kapj, fél óránként (3x) át kell kicsit turmixolni (ha joghurtból csinálod, akkor ez elhagyható). Utána még tedd vissza egy kis időre kb. 2 óra és már fogyaszthatod is!

 Ha több időre teszed be pl. egy éjszakára, akkor mielőtt  enni szeretnél belőle, vedd ki (kb. 20-30 perccel előbb) a mélyhűtőből, hogy egy kicsit felengedjen és tudd kanalazni.

 

A receptötlet INNEN van.

A bejegyzés trackback címe:

https://motivalom.blog.hu/api/trackback/id/tr268853578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.