Házi kókusztej
2016. május 14. írta: MotivÁlom

Házi kókusztej

Házi kókusztej


  Sokan vannak, akik nem ihatnak vagy nincs rájuk annyira jó hatással a tehéntej, így a tej más alternatíváit használják.

kokusztejci.jpg Kókusztejet akár otthon is készíthetsz, sokkal olcsóbban és hozzáadott dolgoktól mentesen. Nem mellesleg sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz (1dl=10Kcal), mint a tehénből származó társa. Ugyanúgy felhasználható pl. sütikhez, turmixokhoz, kávéba, mint a tehéntej viszont, mivel kókuszból készül, így értelemszerűen kókusz íze van! 

 

Hozzávalók:

  • 100 g kókuszreszelék
  • 1 L víz

 

Elkészítés:

   Egy megfelelő méretű edénybe beleöntöd a kókuszreszeléket és felöntöd a vízzel, majd felteszed forralni. 5 percig forrald, majd vedd le a tűzről és hagyd 5 percig állni. Ezután botmixerrel 4-5 percig kell mixelgetni, majd egy szűrővel leszűrni egy másik edénybe (vagy, amiben szeretnéd majd tárolni) és a kókuszreszelékből jól kinyomkodni a kókusztejet. Ebből a mennyiségből kicsit kevesebb, mint 1 L kókusztej lesz (kb. 7-8 dl), ha kihűlt a hűtőben kb. 3-4 napig eláll. 

  A megmaradt kókuszreszelékből sütit szoktam készíteni, ITT is egy nagggyon finom receptötlet hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://motivalom.blog.hu/api/trackback/id/tr398713408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.