Császármorzsa
2016. április 01. írta: MotivÁlom

Császármorzsa

Császármorzsa

  Egy ráérősebb reggelen nagyon jó választás lehet ez a finom, zab alapú császármorzsa. :)

 

csaszarosmorzsii.jpg

 

Egy adag a középső képen lévőnek felel meg, kb. 200-220 g. A receptben lévő hozzávalókból 3-4 adag jön ki, ha kevesebbet szeretnél, akkor felezd meg az összetevőket.

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre zabliszt (bolti vagy darált zabpehely-a képen az 1. képen szemléltetem, turmixgépben daráltam össze) vagy teljes kiőrlésű tönkölybúza/rozsliszt
  • 1,5 bögre apró szemű zabpehely
  • 1 bögre tej (zsírszegény, lehet a tehéntej valamelyik alternatívája pl. kókusztej)
  • 1 bögre víz
  • 2 csipet só
  • 2 db tojás
  • 4-5 ek. eritrit vagy amilyen édesítőt használsz...
  • + ha szereted tehetsz hozzá egy kis fahéjat is

 

Elkészítés:

  Az összetevőket összekeverjük, majd kevés kókuszzsíron (kb 3 ek.) közepes/ alacsony lángon kisütjük. Sütés közben pár percenként megkavarjuk, kisebb darabokat szaggatunk belőle, a végén picit megpirítjuk és még apróbb darabokra választjuk szét.
Házi, cukormentes lekvárral fogyasszuk. 

A receptötletet INNEN vettem. 

A bejegyzés trackback címe:

https://motivalom.blog.hu/api/trackback/id/tr918528614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.