Spenótos csirkemellbatyuk
2016. július 04. írta: MotivÁlom

Spenótos csirkemellbatyuk

Spenótos csirkemellbatyuk

csirkebatyus.jpg 
 

 

 

 

 

 

 

  Ebédre, vagy akár vacsorára 1 nagyobb vagy 2 kisebb szeletet egyél, köretként pedig most rizst csináltam, de eheted kuszkusszal, bulgurral, kölessel vagy akár egy nagy adag salátával is.

 

Hozzávalók:

  • 4-500 g csirkemell (lehet kevesebből is, de én időspórolás miatt egyszerre nagyobb adagot készítek és a maradékot lefagyasztom)
  • 450 g spenót - spenót helyett lehet variálni a receptet, megtöltheted: sonkával, brokkolival, mozarellával, cukkínivel, gombával...
  • 1 dl zsírszegény tej vagy 2-3 ek. 12%-os tejföl vagy görög joghurt (ha joghurtot használsz kicsit savanykásabb ízt kapsz) 
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 ek. kókuszzsír

 

Elkészítés:  

1. Spenót: a spenótnak csak kb. a fele fog kelleni, de ha fagyasztottat használsz nyilván nem fogod tudni csak a felét megcsinálni, viszont a maradék jó lesz vacsorára ;) Nos, a fokhagymát apróra vágjuk/lereszeljük/fokhagymanyomón kipréseljük és a kókuszzsíron (serpenyőben vagy edényben) alacsony lángon megfonnyasztjuk és NEM megpirítjuk. Hozzáadjuk a spenótot, sót, borsot. Ha kienged, akkor felöntjük a tejjel vagy tejföllel vagy joghurttal. Készre főzzük (kb. 10-15 perc) és félretesszük hűlni, addig előkészítjük a csirkemellet.

2. Csirkemell megtöltése: érdemes először kimérni a csirkemell szeleteket, mert 1 adag= kb. 100 g csirkemellnek felel meg, így könnyebben el tudod osztani az adagokat. A csirkemellet megmossuk és levágjuk a zsíros részeket, majd vastagabb szeletekre szeljük. Egy éles késsel az egyik feléről bevágjuk a szeletek közepét úgy, hogy ne tudjon majd kifolyni belőle a spenót. (Segít a kép.) Sózzuk, borsozzuk.
Beletöltjük a spenótot egy kanál segítségével, kicsit rázogasd meg a szélénél fogva, hogy rendesen belefolyjon. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, raktam a tetejére light mozarellát és paradicsomszeleteket is.

 Fóliát tettem a tepsire és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütöttem, majd levettem a fóliát és 10-15 percig pirítottam. Így tuti nem szárad ki, de ez a procedúra tetszés szerint elhagyható és kisütheted simán csak sütőpapíron kb. 35 percig.

A bejegyzés trackback címe:

https://motivalom.blog.hu/api/trackback/id/tr408646600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása